2011. december 17., szombat

Nem csak Izraelben terem gránátalma...

... hanem nálunk is! Illetve megterem, ha akarjuk, legalábbis ezt olvasom egy online kertészhíradóban. Nagy öröm ez nekem, és fel is vettem a listára. A hummusz után ez a következő finomság, amiről Izrael jut eszembe. :)


A teendő: hajtásdugvány vagy mag beszerzése. De a legjobb, ha találunk egy fát, és kérünk tősarjakat. Cserépbe kell helyezni, és meleg, párás helyen nőni hagyni. Májusban ajánlott kiültetni, mindenképpen a kert napos részébe. De azt is írta a cikk, hogy a fagyot és a huzatos, hideg helyeket nem bírják, télen is kell legalább 5-8 fok, szóval mégis dézsanövény?

Oké, a következő bekezdésben azt olvastam, hogy csak fiatal korukban hidegérzékenyek, tehát pár éves korukban kiültethetők.

És van törpe változat is, így akkor maradhat a dézsában. Időnként persze át kell ültetni, mint minden mást, hogy szépen fejlődjön.


2 megjegyzés:

  1. SZUPER, hogy már lehet nálunk is!!! Kérdés, hogy mennyire bírja az éghajlatot... de egy próbát minden képen megér! Mindent bele! Várom a termést :)

    VálaszTörlés
  2. Múlt pénteken gránátalmafagyit ettem! Sajnos, csak a színe stimmelt, az íze nemigen hasonlított. A másik 'gombóc' pedig Spirulinás volt, csodás kék színű. :)

    VálaszTörlés