... hanem nálunk is! Illetve megterem, ha akarjuk, legalábbis ezt olvasom egy online kertészhíradóban. Nagy öröm ez nekem, és fel is vettem a listára. A hummusz után ez a következő finomság, amiről Izrael jut eszembe. :)
A teendő: hajtásdugvány vagy mag beszerzése. De a legjobb, ha találunk egy fát, és kérünk tősarjakat. Cserépbe kell helyezni, és meleg, párás helyen nőni hagyni. Májusban ajánlott kiültetni, mindenképpen a kert napos részébe. De azt is írta a cikk, hogy a fagyot és a huzatos, hideg helyeket nem bírják, télen is kell legalább 5-8 fok, szóval mégis dézsanövény?
Oké, a következő bekezdésben azt olvastam, hogy csak fiatal korukban hidegérzékenyek, tehát pár éves korukban kiültethetők.
És van törpe változat is, így akkor maradhat a dézsában. Időnként persze át kell ültetni, mint minden mást, hogy szépen fejlődjön.
SZUPER, hogy már lehet nálunk is!!! Kérdés, hogy mennyire bírja az éghajlatot... de egy próbát minden képen megér! Mindent bele! Várom a termést :)
VálaszTörlésMúlt pénteken gránátalmafagyit ettem! Sajnos, csak a színe stimmelt, az íze nemigen hasonlított. A másik 'gombóc' pedig Spirulinás volt, csodás kék színű. :)
VálaszTörlés