Először a Kína kerti virágai c. búvár zsebkönyvben olvastam egy ehető liliomfavirágról, melynek nagy, húsos szirmait olajban kisütve fogyasztják. Elég hátborzongatóan hangzik, hogy forró olajba dobjunk egy virágot. Majdnem olyan, mintha egy lepkét sütnénk ki.
Magyarországon ez a faj, a Jü-lan liliomfa tudtommal nem él, úgyhogy nem kell aggódnom. A többiek szirmai pedig túl kicsik és vékonyak egy ilyen próbálkozáshoz.
De vannak egyéb virágaink, melyek a konyhában is főszerephez juthatnak: a rózsa (vannak kifejezetten konyhai felhasználásra nemesített rózsák is), a tulipán és az ibolya szirmai. Ezek nem riasztanak annyira, mint a liliomfa virága, de valószínűbb, hogy a kertben és a vázában lesznek majd, és nem süteményben vagy dzsemben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése