2011. március 4., péntek

Egy kis szántóföld

Amióta csak tervezgetem ezt a kertet, tudom, hogy lesz benne pár sor kukorica és némi napraforgó. A napraforgót leginkább téli madáreleségnek szánom, a kukoricát pedig főleg humán eleségnek.
Azon is régóta gondolkozom, hogy búza legyen-e? Végül is le tudom darálni, úgynevezett "teljes kiőrlésű" lisztet biztos sikerül összehozni belőle.
De hogy cukorrépát is termeszteni fogok, csak most döntöttem el. Igaz, hogy cukorgyár nem nagyon van Magyarországon, de nekem nem is kell. Jó húsz éve gyártottam már a konyhában "cukrot" az őszi iskolai társadalmi munka keretében szedett (és titokban hazavitt) cukorrépákból. Kellemes, barna, melaszos volt, de sütibe biztos jó. És remélem, hogy kávéba is.:)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretnék már Nálad a kertben saját cukorral kávét inni...:)

    VálaszTörlés
  2. Hát akkor nézzük szép sorjában, mi mindennek is kell ehhez teljesülnie:
    1. Európába jönnöd
    2. cukorrépának nagyra nőni (de csak miután elvetettem)
    3. kerttulajdonossá válnom

    VálaszTörlés
  3. Válaszom:
    1. Hamarosan Európába leszek (max 1 év)
    2. Addig megnő a cukorrépa
    3. Ha már van kert akkor életbe lép a 2. pont...:)

    Én igyekszem közelebb kerülni - még ha Anglia is a köv. helyszín (onnan könnyebben ugrók be hozzád egy kávéra, sőt van járat ami a Balatonra érkezik...)

    VálaszTörlés