Az előző bejegyzésben olyan növényről esett szó, melynek egy hagyományosabb formáját (fajtáját, változatát?) jóval többen ismerik. Kicsit utánagondoltam, vannak-e ehhez hasonló példák.
Eszembe jutott, hogy a paradicsom, mely általában piros és gömbölyded, lehet hosszúkás is, vagy sárga színű, illetve mindkettő egyszerre. És mintha emlékeznék nagyon régről zöld - sárga csíkos paradicsomra is. Remélem, nem valami dinnyével keverem össze.:)
Bár ezek a csigás karfiolnak (látványban) nyomába se érnek, mégis hasonlítanak annyiban, hogy kevesebben termesztik, kevesebben ismerik őket. Vajon miért? Miért terjedt el jobban az egyik változat? Boltokban, piacokon jóformán csak ezt lehet kapni, egyelőre képet is csak erről találtam.
Fotó innen: http://www.freeimages.co.uk/
Remélem, javul majd az arány, legalábbis én megteszem, ami tőlem telik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése