2010. szeptember 6., hétfő

Szabályos vagy szabálytalan?

Ami a kert stílusát illeti, a szabálytalan(nak tűnő), rendezetlenebb(nek ható) dolgok sokkal közelebb állnak hozzám. A zárójelekkel tagolt szövegem ellentmondásgyanúsnak tűnhet, de olyasmit értek alatta, hogy nézzen ki a kert kissé burjánzónak, szövevényesnek, miközben okos tervezés van mögötte.
Nem akarok külön zöldséges részt és külön virágoskertet, gabalyodjanak csak egymásba, pláne, hogy egy korábbi bejegyzésben azt írtam a körömvirágról, hogy a bab, paradicsom fejlődését is segíti. A rózsák közé talán paradicsomot is fogok ültetni, nemcsak levendulát, és citromfű is lesz majd a sárgarépák mellett.
Természetesen egy minimalista vagy art deco stílusú kert is gyönyörű, de a megfelelő növénytársítások kihasználása nélkül nehezebb megvalósítani a minél kevesebb vegyszert igénylő bőséges terméshozamot, és nekem ez az egyik fő célom.


A fotón részlet egy buja kertből. Talán ennél kissé visszább fogom majd a növényeimet, de a kert egy sarkában mellőzni szeretném a kerti szerszámokat, nőjön minden, ahogy akar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése